Co teď?

Skončilo záři. Skončila výstava. Co teď?
Trochu prázdno.
My jsme totiž dvě stážistky. NPÚ totiž, narozdíl od organizačního týmu ENCOUNTERu, nekomunikuje tolik, takže občas levá ruka, udělá totéž co pravá.
Já si stáž domluvila přímo s ředitelkou Edukačního centra, pí. Naďou Rezkovou, která to vyhodnotila tak, že se bude stážistka hodit. A přijala mě. Ve stejné době, ale ředitelství NPÚ v Telči, vypsalo výběrové řízení na stážistu do EduCentra, protože to vyhodnotili tak, jakože bude stážita potřeba. A najali moji kolegyni Petru.

Už na začátku stáže mi paní ředitelka navrhla, že kdybych náhodou měla pocit, že nemám co dělat, nebo kdybych se cítila "tvořivě" tak si mám vymyslet projekt pod patronací NPÚ a JAMU a ten bude mou hlavní prací. Společně jsme seděly v kanceláři a povídaly si, o tom co všechno by šlo udělat. (Obě jsme se shodly na tom, že rytířských klání, středověkých jarmarků a podobných blbinek bylo dost a je střeba hledat nové a neotřelé cesty. Hlavně, NPÚ o spolupráci s mladými a nadějnými talenty z JAMU fakt stojí. A kdy jindy si ti naši kreativní, trochu blázniví a výzvy milující umělci budou moct vyzkoušet práci v tak divném a nepraktickém zajímavém prostoru jako je historická památka.
Tak se mi v hlavě rodí nápad. Nápad už posvěcený ze strany NPÚ. Nápad, který čeká na posvěcení ze strany JAMU.

Navíc nápad super v tom, že teď se připraví a nachystá a v dubnu/květnu až se otevřou památky, tak se spustí.
Zaštítíme se oficiálně Lucemburským rokem (jop příští rok bude věnovaný Lucemburkům a především Karlovi IV.) a pokusíme se lidem ukázat, že i ty malé, zapomenuté památky mají co nabídnout. A hlavně to zkusíme udělat jinak.
Rytířů a představení Noc na Karlštejně už bylo dost.

Komentáře